Judoseminar van Marcel Melching

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.


Op vrijdag 8 december 21.00 is er opnieuw een judoseminar, dat dit keer verzorgd zal worden door Marcel Melching (hier rechts op de foto). Marcel is inmiddels 54 jaar oud, getrouwd en heeft twee dochters die bijna het huis uit gaan. Vanaf ongeveer 10 jaar is hij met judo bezig. Vanwege diensttijd moest hij een kleine pauze inlassen, maar daarna heeft hij via een collega (Aart) de draad weer opgepakt met destijds een bruine band.

In 1994 behaalde hij zijn eerste dan. Vervolgens, na de uitspraak van Richard de Bijl (8e dan) dat mensen die binnen zijn club de vijfde dan halen erelid zouden worden van zijn sportschool, is hij keihard gaan trainen, met als gevolg dat hij in 2011 zijn vijfde dan heeft behaald.

Marcel is dus inmiddels erelid van de sportschool. Tijdens het werken naar een hogere dangraad heeft hij verschillende andere judoka geholpen met het behalen van een dan-graad, gelukkig altijd met positief resultaat. Om zich verder te verdiepen in het spelletje, heeft hij 3 jaar geleden de cursus judoleraar gevolgd en ook deze succesvol afgerond.

Doordat Marcel volcontinu werkt, is het vaak zoeken geweest naar gaten in zijn rooster om te kunnen trainen en zo verder te komen in zijn judo-ontwikkeling.

Het allerbelangrijkste vindt hij het hebben van plezier. Hij richt zich dan ook minder op het competitieve deel van het judo. Zijn motto is LOL.

P.S. Als het moet kan Marcel uren over judo praten: talkie-waza.