Judoseminar op 24 juni door Richard de Bijl (8e dan)

13330900_1072003779555284_4911040684854812811_n

Zo’n grote vis hebben we nog nooit binnengehaald: 24 juni, van 21.00 tot 22.30… bijwoning door onze judoka is echt VERPLICHT. Zet alles hiervoor opzij, want dit is een unieke kans die zich niet snel opnieuw zal aandienen.

We krijgen een anderhalf uur durend judoseminar van Richard de Bijl, 8e dan judo. Volgens Aad de allerbeste leraar van Europa, volgens de Japanners zo goed dat ze helemaal vanuit Japan afreizen om in Nederland van Richard judo te leren.

Richard is de man die het Kodokan-judo, het echte Japanse judo dat zich kenmerkt door schoonheid en effectiviteit, weer op de kaart heeft gezet in Nederland. Judotechnisch kan Richard als geen ander waza en kata uitvoeren, aanleren en verbeteren. Het is ongelooflijk hoe Richard een techniek kan analyseren en deze op verschillende wijzen kan uitleggen. Zijn oefen- en werkvormen zijn leuk, creatief en inspirerend. Richard is niet alleen een voorbeeld voor vele judoka, maar ook voor vele judoleraren.

Daarnaast heeft hij veel voor de Judo Bond Nederland betekend. Richard is internationaal kata judge en een graag geziene gast voor het geven van clinics. Nationaal is hij continu bezig met het verbeteren van het judo. De promotie van kata, speciale examentrainingen en de persoonlijke begeleiding van judoka zijn slechts een paar voorbeelden. Richard heeft ontelbaar veel judoka geholpen naar een (hogere) dangraad en vele leraren geïnspireerd.

Als mens is Richard ook iemand die vele anderen binnen en buiten de judowereld heeft geholpen met een goed advies of motiverende woorden. Daarnaast bouwt Richard overal een feestje met zijn schuine moppen en onuitputtelijke energie. Met Richard in de buurt gebeurt er altijd wat.