Pepernotentoernooi 2016

3 DECEMBER: 13.00 – 17.00 PEPERNOTENTOERNOOI 2016

SCHRIJF JE IN

Na een succesvolle pilot gisteren met de zaterdaggroep van 15.00-16.00 kunnen we met trots ons EERSTE OFFICIËLE CLUBTOERNOOI aankondigen. We werken met poules, we werken met leeftijdsklassen, de standen worden live geprojecteerd op een scherm, er zijn bekers, er is een podium en alle deelnemers krijgen een lintje én een pepernoottraktatie!
Dit toernooi is een geweldige manier voor onze leerlingen om kennis te maken met het wedstrijdjudo. Omdat onze club vooral een recreatieve club is, hebben we geprobeerd een mengvorm te vinden tussen het echte wedstrijdjudo en het recreatief stoeien tijdens de lessen. We denken dat we daarin zijn geslaagd. Deelnemers moeten per wedstrijd drie minuten tegen elkaar judoën. Dat betekent dat je tijdens een wedstrijd dus meerdere keren kunt werpen of kunt worden geworpen. Na de wedstrijd bepaal je samen wie er het beste heeft gejudood. Eventueel word je daarbij geholpen door onze scheidsrechters. Degene die wint, krijgt een punt. Degene die na alle wedstrijden in de klasse de meeste punten heeft verzameld (iedereen draait dus meerdere wedstrijden), is de winnaar!

De precieze aanvangstijden voor elke leeftijdsklasse zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen, maar we zullen alle deelnemers in de aanloop naar het toernooi op de hoogte houden. De jongsten (6-7 jaar) worden om 13.00 verwacht. De categorie 8 jaar wordt rond 14.30 verwacht. De categorie 9-12 jaar wordt rond 16.00 verwacht. Nogmaals: deze tijden kunnen veranderen, dus houd voor de zekerheid de hele middag vrij.

Inschrijven kan uitsluitend via internet (zie link boven).logo

REGLEMENT (Ouders, lees dit goed door en bespreek dit met uw kroost!)
1. Dit toernooi is uitsluitend voor leerlingen van Sportschool Aad van Polanen.
2. Schrijf je op tijd in en wees op tijd aanwezig op de wedstrijden. Als je je niet op tijd inschrijft, kun je niet meedoen (we gebruiken toernooisoftware die redelijk strak werkt, en het is technisch eenvoudigweg onmogelijk). Als je te laat op een wedstrijd verschijnt (meld je altijd bij meester Loek als je echt de zaal uit moet), wint de tegenstander automatisch.
3. Er komt een oefenmat waarop de kinderen die wachten op hun wedstrijd alvast warm kunnen draaien, zodat ze niet de hele tijd op de bank hoeven te zitten.
4. Alle judoka’s spelen meerdere wedstrijden. Iedereen krijgt pepernoten en een vaantje, en de winnaars komen op een erepodium waar ze echte bekers krijgen uitgereikt.
5. Een wedstrijd duurt drie minuten. De judoka’s bepalen *zelf* wie er gewonnen heeft. Als je er met z’n tweeën niet uitkomt, velt de scheidsrechter een oordeel. Als jullie allebei echt even goed waren, wint de kleinste judoka. Denk eraan: meedoen is belangrijker dan winnen, en sportief gedrag wordt beloond!
6. Klemmen, verwurgingen en offerworpen (met uitzondering van de taniotoshi = valleiworp) leiden tot onmiddellijke diskwalificatie van de wedstrijd. De klasse 13+ mag wel klemmen, verwurgingen en offerworpen toepassen.
7. Wedstrijden in een klasse vinden alleen doorgang bij voldoende (in ieder geval drie of meer) deelnemers.